Чому важливо стерилізувати собаку?

Які питання вирішує стерилізація собаки і який позитивний ефект може дати?

Пояснюють в Sterilization.ua

✔️Головна мета процедури – не дати собаці народити потомство. Після операції у собаки припиняється тічка, неможлива в’язка і вагітність.

✔️Всупереч поширеному міфу пологи не оновлюють організм. При виношуванні цуценят зростає навантаження на всі органи та системи матері. А процес пологів може зажадати допомоги ветеринара, особливо при позаплановому в’язанні, коли сука значно менше пса. Складно проходять пологи у представниць деяких карликових порід, англійських і французьких бульдогів. Їм рекомендовано планове кесарів розтин. Очевидно, що здоров’я це собаці не додає.

✔️Тічка – це нелегкий час для господаря. Не завжди вдається з першого разу підібрати спеціальну білизну та умовити собаку носити його, щоб захистити будинок від плям. А кожна прогулянка перетворюється в випробування для власника. Мало кому подобається відбивати улюбленицю від наполегливих кавалерів, при цьому істотно зростає ризик укусів. При цьому навіть дуже домашня собака може втекти в пошуках любові.

✔️Під час позапланової в’язки вона може «підчепити» хламідіоз, мікоплазмоз, уреаплазмоз, бруцельоз, трансмісивну венеричну саркому. Можливі й травми фізичного характеру. Лікування їх буде довгим і дорогим.

✔️За спостереженнями статистики, стерилізовані тварини живуть довше. Операція знижує ризик розвитку пухлин молочних залоз і матки, а також піометри (гнійного запалення матки). Є зміни в поведінці – знижується агресія, якщо вона була викликана дією гормонів. Собака стає більш орієнтованою на людину, лагідною і компанійський.

✔️І звісно найголовніше, що стерилізація вашої собаки допоможе знизити кількість безпритульних тварин, адже поява нових цуценят та пошук господаря позбавляє шансу на дім для вже народжених вуличних тварин, яких просто тисячі…

➡️Як проходить цей процес https://bit.ly/3LMIQkt

➡️Про роботу КП “Полігон ТПВ” з поводження з безпритульними тваринами:https://www.mvk.if.ua/news/61143