Стерилізація безпритульних тварин в Івано-Франківську

Відлов, стерилізація та тимчасове утримання безпритульних тварин є одним із напрямків діяльності нашого підприємства. В Івано-Франківську ця робота триває з 2010 року.

Для цього у складі КП «Полігон ТПВ» є підрозділ по вилову безпритульних тварин, автомобіль, приміщення для стерилізації і тимчасового утримання тварин, яке знаходиться на вулиці Чорновола, 155а (віварій медичного університету) та пункт перетримки безпритульних тварин у селі Павлівка.

Після надходження звернення від мешканців про потребу у відлові та стерилізації тварин-безхатьків – на місце виїжджають спеціалісти, які забирають пухнастиків до віварію. Там ветеринар проводить всі необхідні медичні процедури. Собак, які не мають опікунів, або які відзначалися агресивною поведінкою та власне цим дошкуляли мешканцям, забирають в притулок у Павлівку. Інших – вже стерилізованих – згодом відпускають у звичне для них середовище. В результаті таких комплексних дій популяції безпритульних собак поступово скорочуються.

До слова, якщо тварини не мають опікунів, але є бажаючі їх забрати і подарувати чотирилапим дім – це можна і потрібно робити! Добра можливість знайти друга серед тих, хто не мав або втратив господаря! https://bit.ly/3O7Y7hs