Про роботу дільниці з відлову та стерилізації безпритульних тварин КП «Полігон»

Про відлов собак

Відлов, стерилізація і тимчасове утримання безпритульних тварин є одним із напрямків роботи комунального підприємства «Полігон». Цим видом діяльності підприємство займається вже понад 10 років. Навіть неозброєним оком помітно, що на вулицях міста майже неможливо побачити собаку без фірмової кліпси на вусі. Цей факт свідчить про багаторічну, клопітку, але ефективну роботу.

Відповідно до заявок мешканців, юридичних осіб або опікунів, надається допомога у забезпеченні відлову. Вилов здійснюється персоналом дільниці по відлову та стерилізації КП «Полігон», який має відповідну кваліфікацію, і включає декілька способів: медикаментозний, механічний, комбінований. Спеціалісти забирають чотирилапих до пункту стерилізації, де  ветеринар проводить всі необхідні медичні процедури, щеплення. Після стерилізації тварина забезпечується післяопераційною перетримкою.

Зауважимо, що спеціалісти КП «Полігон» відловлюють тварин і після покусів людей. В таких випадках собака відловлюється і утримується під наглядом лікаря протягом десяти днів. Якщо після цього лікар дає висновок, що собака здорова – людині нічого не загрожує.

Куди діваються собаки після стерилізації

Собак, які не мають опікунів, або які відзначалися агресивною поведінкою та власне цим дошкуляли мешканцям, забирають в притулок у Павлівку. Інших собак – вже стерилізованих – згодом відпускають у звичне для них середовище. Зауважимо, що для частини тварин-безхатьків вдається знайти господарів і прилаштувати їх у нові домівки. В результаті таких комплексних дій популяції безпритульних собак поступово скорочуються.