Гидота жахлива: на франківському полігоні працівники відмовляються сортувати сміття з Буковелю

Під час презентації директор нашого підприємства Юрій Мороз розповів, що нещодавно встановлений сміттєсортувальний комплекс працює досить ефективно.

Сміттєсортувальна лінія призначення для комбінованого сортування змішаних твердих побутових відходів і будівельних відходів з розділенням крупногабаритних відходів, відходів чорних і кольорових металів, скла, пластика, полімерних матеріалів, макулатури, а також органічні відходи з метою їх подальшого вторинного використання і утилізації. Виробнича потужність лінії складає близько 5-10 тон за годину.

Проте і самі франківці почали активніше сортувати сміття.

«Багато відсортовується. В порівнянні з 2016 і 2017 роком морфологія сміття стала зовсім інша, в основному це органіка», – відмітив Юрій Мороз.

Полігон ТПВ приймає сміття не тільки з Франківська, а також з надвірнянського та яремчанського напрямку, в тому числі і з популярного курорту «Буковель».

«Буковель страшне возить. Гидота жахлива. В них все звозиться на їхні контейнерні майданчики. Воно там перепріває, його тримають по 2-3 тижні, а потім наймають машині і везуть до нас», – розповідає директор підприємства.

«В нас люди позвільняються, якщо будуть таке сортувати. Просто не можуть – там запах нереальний», – додав заступник директора Василь Попович.