В Івано-Франківську волонтери підрахують кількість безпритульних тварин.

У 2017 році в Івано-Франківську з волонтерськими організаціями провели облік безпритульних тварин. Їх було близько 1120.

Про це сьогодні на оперативній нараді повідомив керівник КП “Полігон ТПВ” Юрій Мороз.

Цього року знову запросили цю організацію, яка до липня проведе облік тварин.

Також директор зазначив, що під час підрахунку була велика кількість собак, які мають потенційних власників, тобто господарі випускають тварин без догляду. У минулому році зменшилась кількість стерилізованих тварин. Проте це означає, що нестерилізованих стає все менше. За минулий рік працівники здійснили 640 виїздів для вилову собак.

“Всі тварини, які попадають до нас в операційну, для них проводять щеплення та післяопераційні процедури. Чіпують тільки тих тварин, яких передають в притулок або громадянам. Це роблять для того, щоб можна було потім відслідкувати тварин. Усі дані тварин вносять в міжнародну систему реєстрації”, – каже Мороз.

Також Юрій Мороз відмітив непоодинокі випадки, коли батьки купують дитині тваринку, а за деякий час вона їм набридає і вони вивозять її за місто та відпускають. Також багато тварин губляться. Крім того, однією з проблем є відсутність обліку тварин, які мають власників.

Також Юрій Мороз додав, що почали робити дорогу до притулку “Дому Сірка”.