Якщо любиш тварин – стерилізуй їх!

Дослідження Американської ветеринарної медичної асоціації (AVMA) показали, що стерилізація тварин не тільки контролює їх чисельність, але й значно подовжує їхнє життя та покращує загальний стан здоров’я.

Ветеринарні експерти зазначають, що стерилізовані коти та собаки мають менший ризик розвитку серйозних захворювань, таких як рак та інфекції статевих органів, інформує Sterilization.ua

Також, стерилізація знижує рівень стресу у тварин, пов’язаного з пошуком партнера, та позитивно впливає на їхню поведінку та загальний стан. Завдяки стерилізації, тварини стають спокійнішими і менш агресивними.

Крім того, стерилізація сприяє зниженню кількості безпритульних тварин, що зменшує навантаження на притулки та волонтерів, які займаються їх доглядом.

Ваше рішення стерилізувати домашню тварину допомагає забезпечити їй довге, здорове та щасливе життя.

Нагадаємо, відлов, стерилізація та тимчасове утримання безпритульних тварин є одним із напрямків діяльності КП «Полігон ТПВ»: https://bit.ly/3ah9One

Як проходить цей процес – розповіли тут: https://bit.ly/3LMIQkt

Тож ми не з чуток знаємо, яка недоля очікує тварин, що стали чи народилися безхатьками. Щоб уникнути появи нових – стерилізуйте своїх улюбленців вчасно!