На Прикарпатті запрацювала нова сміттєсортувальна лінія

12 червня у селі Рибне відбулося відкриття нової сміттєсортувальної лінії. Офіційно відкривали нову сортувальну лінію, яка вже повністю готова до роботи. Було запрошено всіх для спільної молитви і освячення,інформує Правда.ІФ

З обласного бюджету виділено шість мільйонів гривень, але це лишень один невеличкий крок , тому, що його ще потрібно переробляти , а в світі на цьому заробляють великі гроші.

Я вітаю всіх із цією подією , дуже важко це вдавалося і тендер відбувався в декілька етапів, але ми добилися , що сміття буде сортуватися. Дякую цим людям , які погодилися працювати, особлива подяка обласній раді. Третина області на сьогоднішній день звозять сміття сюди. Ми зараз робимо все для того, щоб працівники мали комфортні умови для праці”, – говорить мер міста Руслан Марцінків.

Урочисто перерізували стрічку директор Юрій Мороз і Руслан Марцінків.

“До осені це все буде закрито в ангар.На даний час працюють 15 чоловік , потрібно ще як мінімум 15”, – повідомляє директор сміттєсортувальної лінії Юрій Мороз.

Робочий день починається з 8:00 до 18:00. Перерва на обід годину. Графік роботи – день через день. Неділя, релігійні та державні свята – вихідні. Зарплата від 6 тисяч грн. за дванадцять змін. Офіційне працевлаштування.

Як наголосив директор, сміття сортують на сухі(папір, картон,скло) і вологі відходи(залишки їжі).

 

Джерело: pravda.if.ua